Blog

3 hiba, amit elkövethetsz fülbevaló választáskor

Gina az ékszercsodák specialistája
2023.03.29 10:55
3 hiba, amit elkövethetsz fülbevaló választáskor

A fülbevalók az ékszerek királynői, az egyik leggyakrabban viselt ékszertípusok, hiszen könnyen és gyorsan adnak egy kis pluszt bármilyen outfithoz. Azonban fontos, hogy az adott fülbevalók kiválasztása során ügyeljünk néhány fontos szempontra. A következőkben összegyűjtöttük a top 3 hibát, amit elkerülhetsz fülbevaló választáskor.

   

  Nem figyelsz a fülbevaló méretére

  Az első és legfontosabb ok, amiért a fülbevaló méretére figyelni kell, az a kényelem. Egy túl nagy vagy túl nehéz fülbevaló idővel fájdalmat és kellemetlenséget okozhat, amely ronthatja a hangulatodat és a megjelenésedet is. Ezért fontos, hogy a fülbevaló méretét és súlyát a füled méretéhez és formájához igazítsd.

  A második ok, amiért a fülbevaló méretére figyelni kell, az az arányosság. Ha a fülbevaló túl nagy a füledhez képest, az elvonja a figyelmet az arcod más részeiről, és aránytalannak tűnhet a megjelenésed. A túl kicsi fülbevalók azonban elveszhetnek az arcodon, és nem érvényesülnek kellőképpen az öltözéked kiegészítőiként. Kicsi vagy nagy fülbevalót keresel? Itt találod őket!

  Nem veszed figyelembe a ruhád színét

  Az első és legfontosabb szabály, amikor fülbevalót választunk, az az összhang. A fülbevalónak harmonizálnia kell az öltözékkel, és a ruha színeit kell tükröznie.

  Kontrasztos színek

  Ha a ruhánk erős, kontrasztos színű, akkor érdemes olyan fülbevalót választani, amely ellentétes vagy komplementer színű. Például, ha fekete ruhát viselünk, akkor jól mutatnak hozzá ezüst vagy fehér fülbevalók. Ha viszont piros ruhánk van, akkor érdemes olyan fülbevalót választani, amely zöld, sárga vagy kék színű. Nézz szét a kínálatunkban!

  Hasonló színek

  Ha a ruhánk hasonló színű fülbevalót szeretnénk viselni, akkor érdemes különböző árnyalatokat választani. Például, ha kék ruhánk van, akkor jól mutatnak hozzá ezüst vagy fehér fülbevalók, vagy akár kék színű fülbevalók is, de különböző árnyalatban. Ha pedig sárga ruhánk van, akkor jól mutatnak hozzá arany vagy sárga fülbevalók, vagy akár narancssárga színű fülbevalók is.

  Nem figyeled az alkalomhoz illő stílust

  Nem mindegy, hogy milyen alkalomra viselsz fülbevalót. Egy elegáns vacsoránál vagy esküvőn például érdemes komolyabb, ékszerbolti fülbevalót választani, míg egy lazább összejövetelen inkább bohém stílusú, egyszerűbb darabokat érdemes felvenni. Fontos, hogy az alkalmazkodj a környezethez, és a fülbevalóddal is kifejezd a stílusodat.