Szabadságon leszünk. 
A vasárnap de. 10-ig leadott
rendeléseket még kipostázzuk.

Blog

Nálunk a családban 2 ikerlány is előszeretettel visel fülbevalókat. Igazi nagyfogyasztók, sok-sok szépséges fülbevalóval, szeretnek öltözködni, és szeretik a ruhájukhoz választani az ékszerük színét is. Érzékeny bőrűek, egyáltalán nem bírják a bizsut. Ennek tudatában írjuk ezt a cikket, hogy másoknak is segítségére lehessünk.

A fülbevalók kiegészítőként használatosak évszázadok óta, és idővel mind a divat, mind a funkcionalitás szempontjából sokat változtak. Azonban, ha kislányokról van szó, a fülbevalók kiválasztása még nagyobb figyelmet és odafigyelést igényel.

A fülbevalók az ékszerek királynői, az egyik leggyakrabban viselt ékszertípusok, hiszen könnyen és gyorsan adnak egy kis pluszt bármilyen outfithoz. Azonban fontos, hogy az adott fülbevalók kiválasztása során ügyeljünk néhány fontos szempontra. A következőkben összegyűjtöttük a top 3 hibát, amit elkerülhetsz fülbevaló választáskor.

   

  Az ékszerek divatos kiegészítőként régóta szerepelnek a női öltözködési kelléktárban. A fülbevaló különösen fontos szerepet játszik az öltözködésben, hiszen a női arc ékszerekkel való kiemelése már az ókorban is gyakori volt. Az ezüst fülbevalók különösen kedvelt darabok, és számos nő számára a legjobb választás a mindennapi viselethez. De miért szeretik ennyire a nők az ezüst fülbevalókat?

   

  Az osztrák kristályokkal kirakott Rockos ékszereink rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek vásárlóink, látogatóink körében. Ezért most utánajárunk, hogy hogyan is készülnek ezek a gyönyörűséges ékszerekben található kristályok!

  A gyémántékszerek már nagyon régóta népszerűek, nem véletlen: ragyogásuk időtálló, akár több generációt tehet boldoggá egy-egy ilyen drágakövet tartalmazó ékszer. A leggyakrabban ilyen követ tartalmaznak az eljegyzési gyűrűk is. Miért éppen ez a kő az egyik legértékesebb, és mit érdemes tudni a gyémántokról? Olvasd el bejegyzésünket, hiszen összegyűjtöttük a legfontosabbakat!

  Nemsokára itt van a Valentin nap, amikor is a szerelmeseket ünnepeljük. Ilyenkor megajándékozzuk kedvesünket, amellyel kifejezzük szeretetünket, figyelmességünket. Összeszedtünk néhány ajándékötletet, amelyekkel garantáltan lenyűgözöd szerelmed idén február 14-én! 

  Az ékszerek nem csak öltöztetnek, de segítenek az önkifejezésben, megmutathatod stílusod a környezetednek. Azonban vannak olyan klasszikus és időtlen darabok, amelyek jó, ha megtalálhatóak a kollekciódban, hiszen bármilyen alkalomra bátran viselheted őket. 

  Az ékszerek évek óta népszerű a kiegészítők körében, és évről-évre változik, hogy milyen típusú darabok a divatosak éppen. Ezeket szedtük most össze, hogy mindent megtalálj egy helyen!

  Elérkeztünk az év legjobban várt időszakához, hamarosan a családdal együtt üljük körbe a karácsonyfát, és fogyasztjuk a finom ételeket, amelyek után jöhet az ajándékozás. Ha bizonytalan vagy, mit ajándékozz szeretteidnek, akkor cikkünk neked szól! Összegyűjtöttünk néhány ötletet, amelyeknek garantáltan örülni fognak!

  A lánykérés rengeteg stresszel jár: kiválasztani a megfelelő gyűrűt, helyszínt, alkalmat, és persze a mondandónkat is érdemes átgondolni, mivel szeretnénk elnyerni választottunk szívét. Összegyűjtöttünk néhány gondolatot, amelyeket érdemes megfontolni még a nagy esemény előtt.

  Gyűrű vásárlásakor kardinális kérdés, hogy milyen méret lenne a legjobb, és sokszor tanácstalanul nézzük a webshopokban található méreteket. Azonban most hoztunk néhány tippet, amely segítségével egyszerűen és gyorsan megállapíthatod, milyen méretű gyűrűt válassz! 

  Sokféle módja létezik annak, hogyan lehet tisztán tartani arany, ezüst és egyéb fémből készült ékszereinket, ám van néhány aranyszabály, amelyeket ha betartunk, akkor kevesebbszer kell tisztítani az ékszereket.

  A méltán híres Swarovski ékszerek múltjába nyújtunk betekintést, hogy megismerjük, honnan származnak a csillogó kis kövek.

  Az ékszerek mindig elbűvölik az embereket, számtalan botrány és kalandos történet fűződik hozzájuk. Most összegyűjtöttünk néhány igazán különleges darabot, amelyek híressé váltak az idők során.

  Kedvenc ékszered viselése allergiás reakciókat, bőrirritációt okoz?! Sajnos ez egyet jelenthet, méghozzá azt, hogy fémallergiád van. Így akármennyire is szívedhez nőtt az ajándékba kapott nyakék, vagy fülbevaló, nagy eséllyel meg kell, hogy válj tőle. Mai blog cikkünkben mutatjuk, hogy melyek a fémallergia legismertebb típusai és milyen jelei lehetnek.

  Hosszú idő óta most látod újra egy kedves barátodat, kellemesen csevegtek, sok érdekes, izgalmas történetet meséltek egymásnak arról, hogy kivel mi történt az elmúlt időszakban. Mégis azon kapod magad, hogy tekinteted újra és újra elkalandozik, figyelsz rá, de mégsem őt tiszteled meg pillantásaiddal, hanem a nyakában finoman ringó ragyogó nyakékét, ami millió apró fényszikrával kényezteti szemeidet.

  Gondolkoztál már azon, hogy legékesebb arany ékszereid milyen tulajdonságokkal bírnak, melyek azok a sajátosságaik, amelyek ennyire közkedveltté teszik és széles körben alkalmazott kiegészítőjeként járulnak hozzá a mindennapi megjelenésedhez? Mai blog cikkünkben erre keressük a válaszokat!

  Kiegyensúlyozott vagy inkább csapongó vagy? Bölcs, igazságos, lelkes vagy olyan, akit most fel kellene rázni?

  Nézzük meg közelebbről, ássunk teljesen az érzelmek mélyére és keressük meg, hogy melyik vagy most leginkább!

   

  Ebben a bejegyzésben most kézzel fogható és hasznos tanácsokat adok.

  Idegtépő, amikor a tükör előtt állsz, jobb kezedben az egyik, bal kezedben a másik fülbevalód, és azon gondolkodsz, vajon melyik lenne az igazi? Melyik lenne a jó méret?

   

  Az égbolton bolyongó égitestek minden kor emberét elbűvölik. Ahogyan a teli Hold méltóságteljesen beragyogja a fekete eget, selymesen csillogó ezüstös fényét önti a rászegeződő kíváncsi tekintetekre. Nem véletlen, hogy az ősi civilizációkban az ezüstöt a Holddal asszociálták ragyogó fehéres-szürkés színe miatt, ellentétben az arannyal, amit a Naphoz kapcsoltak. Az egyiptomiak az ezüstöt majdnem tökéletes fémnek ítélték, az aranyat követően. Ennek nyomán jelölték az ezüstöt félkörrel, az aranyat teljes körrel írásos feljegyzéseikben.

  Az ékszerek szinte kéz a kézben fejlődtek, változtak az emberiséggel, évezredeken és jelentős történelmi korszakokon át. Sokszor visszatükrözve az aktuális viszonyokat és körülményeket. Ki ne emlékezne nagyanyáink bölcsességére, ami így szólt: „ha kíváncsi vagy valakinek az életére, nézd meg a kezét”.

  Talán furcsán hangzik ez a kérdés, de bizony manapság már erre is gondolni kell! Hiszen vannak aranyból készült gyűrűk, léteznek ezüst gyűrűk és a nemesacél gyűrűkről sem szabad elfeledkeznünk.

  Fából nem készülhet vaskarika, ellenben nemesacél ékszerek igenis léteznek!

  Valójában mi is a nemesacél? Az acélnak egy bizonyos, speciális fajtája, amely más elemek hozzáadása következtében a közönséges acélt felülmúló tulajdonságokkal rendelkezik. Ilyen tulajdonságok mondjuk a keménység, tűzállóság vagy éppen a szilárdság, mágneses sajátosságok.

  A hozzáadott elemek lehetnek a króm, mangán vagy a nikkel például. Legfontosabb nemesacélként tartják számon a szilícium-, alumínium-, wolfram-, króm-, és a nikkel ötvözetével készült acélokat.

   

  A kristályok születése és a karkötők viselésének hagyománya és népszerűsége igazán izgalmas, eseménydús időszakokon ment keresztül az elmúlt évezredekben. Az ősemberektől kezdve, fáraókon és papokon keresztül minden században megvolt a kiemelkedő jelentősége, szimbóluma a karkötő viselésének és ajándékozásának. Ez idő alatt a női lét rejtelmei és csodái hosszú időn át háttérbe kerültek, valahová a mélybe temetve, alig engedve, hogy természetes ragyogásunk betöltse a világot. A természetben születő ásványok csodája is hosszú úton születik meg, több millió év kitartó munkájára, a Föld mélyében munkálkodó erőkre van szükség ahhoz, hogy szerkezetük kiforrja magát, közülük is csak néhány kerül felszínre a bányászat által, hogy onnan gondos kezekbe kerülve alázatos munkával ragyogó drágakövekké minősüljenek át.

  Egy igazi nő soha nem tudja megunni azt, hogy szebbnél szebb ékszerekkel ékesítse fel a testét, karkötővel a karját, gyűrűvel az ujját és nyaklánccal a nyakát. Erre különösen alkalmasak a kristályos nyakláncok, amik minden alkalomra viselhetőek, persze jó, ha nem csak egyetlen egy darab lapul éppen ezért az ékszerdobozban. Hiszen más kristályos nyaklánc illik egy hétköznapi elfoglaltsághoz és megint más egy esti, ünnepélyes alkalomra. Nincs az a hölgy, akinek ne csillanna fel a szeme, ha a kirakatban meglát egy kedvére való ékszert, és ha még meg is szerezheti magának, netán ajándékba kapja, akkor igazi az öröme.

  A görög istennő, Artemisz a legenda szerint ezüst szekéren utazott az égen. Kezében ezüst íjat tartott és ezüst holdfényt lőtt ki az íjából. Tehát méltán tarthatjuk őt az „Ezüst Istennőnek”.

  Neve ismerős lehet sokak számára, hiszen az iskolai tanulmányokban is szerepel. Ő a vadászat és az íjászat istennője, a tizenkét olümposzi isten egyike. A monda szerint Apollón ikertestvére, aki a római Dianának felel meg, tehát a vadászat és a vadak védelmezője, ugyanakkor a nők és gyermekek védőszentjének is tartják.

   

  Karl Friedrich May /1842-1912/ minden idők legtöbb könyvét eladó német írója, az amerikai vadnyugat bemutatása által lett méltán híres. Szegény családban született és a majdnem vak kisfiúcska csak 4 éves korában nyerte vissza látását. A tanári pályával próbálkozott, sokszor összeütközésbe került a törvénnyel is, de 1875-től írásai által szinte egy csapásra ismertté vált és természetesen a magyar fiatalság egyik kedvenc írójává is lett, amikor itthon is kiadták műveit.

   

   

  A nők egyik alapvető ékszere a fülbevaló. A hölgyek évszázadok óta használják testük ékesítéséhez. Gyakori eset, hogy a kislányok fülét már röviddel a születésük után „kifúrják”, hogy csecsemőkoruktól kezdve hordhassanak fülbevalót.

  Ma már teljesen egyértelműnek tűnik, hogy ez az ékszer a hétköznapi ékszerek közé tartozik, de vajon mióta is hordják az emberek?

  Gondolkoztál már azon, hogy a manapság annyira közkedvelt és mutatós, külső megjelenésünket is meghatározó ékszerek milyen változásokon estek át a történelem során? Hogy milyenek voltak az első ékszerek és miért kezdték el viselni őket az akkori kor emberei? Mai blog cikkünkből megtudhatod! Tarts velünk!

  Ha szeretnénk többet tudni a nyakunkban ékeskedő ékszerünk történetéről, nagyon messzire kéne visszautaznunk időben. Egy biztos, hogy Afrikában ma is vannak olyan törzsek, akik csak láncot hordanak a nyakukban, öltözködés gyanánt, vagyis ruha helyett.

  Ebből is látszik, hogy ez az ékszer a divatnak és az önkifejezésnek alapvető eszköze.

  Léteznek olyan fajták is, amiket különböző kövekkel díszítenek, ezek kiválasztása már nagyobb körültekintést követel, hiszen nem csak ízlésünket, de személyiségünket is tükrözi, hogy milyet választunk ki.

  Amikor meghalljuk ezt a szót, hogy ezüst, a legtöbb embernek az ékszerek jutnak az eszébe, hiszen a fehéren vagy szürkésen csillogó finom ékszerek egyik legkedveltebb alapanyaga az ezüst. Bár ebből a nemesfémből sok más eszköz is készül, mégis az ékszerek által lett a legelterjedtebb a világon.