Blog

Miből készüljön a gyűrű?

Gina az ékszercsodák specialistája
2022.08.01 16:16
Miből készüljön a gyűrű?

Talán furcsán hangzik ez a kérdés, de bizony manapság már erre is gondolni kell! Hiszen vannak aranyból készült gyűrűk, léteznek ezüst gyűrűk és a nemesacél gyűrűkről sem szabad elfeledkeznünk.

Hogy miért érdemes nemesacél gyűrűt vásárolnunk, viselnünk:

  • mert tartós és divatos
  • mert az ára alacsony
  • mert a minősége is remek
  • mert allergén anyagokat nem tartalmaz
  • nem kopik könnyen
  • mert a bőrt sem színez el
  • mert nem feketedik be
  • nem kopik el szinte soha
  • mert kinézete felér az arany és ezüst gyűrűével

Ha ennyi érv sem győzne meg valakit, akkor elmondok egy történetet és akkor talán minden kétsége eloszlik majd a kételkedőnek is.

Jegygyűrű vásárlás

Vannak időszakok az ember életében, amikor anyagilag nem úgy áll, ahogy szeretné, de azért mégis jó lenne örömet okozni annak, akit szeretünk és talán ezt nem csak egy értékes ajándékkal tehetjük meg, hanem egy szívből jövővel is el tudjuk érni.

Nos, az én barátom is így járt. Szerelmes lett, és ahogy az a nagy könyvben meg van írva, úgy gondolta, hogy ezt az érzést meg kellene pecsételni egy szép gyűrűvel, amivel egyben meg is kérhetné szíve választottja kezét.

Felkerekedett hát, hogy keres egy ékszerboltot és választ egy ehhez megfelelő arany vagy ezüst gyűrűt, mivel a nemesacél gyűrűt nem ismerte.

Bejárt sok boltot és talált is kedvére valót, de sajnos az anyagi körülményei nem engedték meg neki, hogy a szinte horribilis összegű ékszerek közül válasszon egyet. Szomorúan és búsan baktatott hazafelé, ám útközben eszébe jutott, hogy az interneten is kereshet a célnak és az alkalomnak megfelelő gyűrűt, s talán ott talál olyat, aminek az ára kicsit szolidabb és nem okoz majd a megvétele anyagi megpróbáltatást neki. Fiatal volt és lelkes, és nem riadt volna vissza semmilyen nélkülözéstől sem azért, hogy vegyen valami szépet és maradandót jövendőbelijének, de sajnos most sem járt sokkal nagyobb sikerrel. Bár nézett sok helyen karikagyűrűt, voltak akciósak és olcsóbbak is, mintha boltban vette volna, még a mérettel is meg tudott volna küzdeni, de még mindig kevéske volt a pénze, amit erre a célra gyűjtögetett. Márpedig a szerelmes szív nem tud sokáig várni, erre muszáj volt valami megoldást keresnie.

Ekkor talált egy webáruházat ahol nem csak képek, de videók is szerepeltek a készletről és tanácsadást is kínáltak az érdeklődőknek. Örömmel kezdte böngészni a lehetőségeket és felhívta őket. Nos, ekkor szembesült először a ténnyel, hogy karikagyűrűt is lehet venni gyönyörűt, ha nem is aranyból vagy ezüstből van, de mégis szép és maradandó. Itt ajánlották neki ugyanis a nemesacél gyűrűt, amiről eddig nem tudott és persze még nem is látott ilyet. Azt gondolta magában, vajon örül majd az én szerelmetes mátkám, ha valami bóvlival állítok be hozzá lánykérőbe? Persze még nem látta milyenek is ezek a gyűrűk.

A nemesacél gyűrű

De mivel nem volt sok választási lehetősége, rábólintott a dologra és elhatározta, megnéz néhányat a felajánlott ékszerekből. Felkészült a legrosszabbra és persze kellemesen csalódott. Bizony ez nem az a kategória volt, amire számított, hanem igényes, csillogó, csodálatos gyűrűket mutattak neki, amik egyáltalán nem tűntek rosszabbnak, mint a nemesfémből készült társaik. S nem csak karikagyűrűt, de kísérő gyűrűt is ajánlottak hozzá, s még mindig elég volt a pénze, amit a zsebében őrizgetett félve, de most már nagy örömmel, hiszen tudta, megtalálta a megoldást. Vajon eddig hogyan lehet, hogy nem hallott ezekről a különleges gyűrűkről, Vagy hallott róluk csak elsiklott felette, mert a „nemesacél” jelző valahogy nem tűnt elég meggyőzőnek, kicsit riasztónak hatott, hiszen ki gondolná, hogy ilyen anyagból is lehet szépet varázsolni. Márpedig így volt. Rengeteg egyedi, divatos, csillogó-villogó gyűrűt sorakoztattak fel előtte, bármelyik felvette a versenyt a fehér arannyal vagy az ezüsttel és ehhez képest meghökkentően alacsony árakon kínálták őket. Ráadásul ezek örök darabok, ahogy a házasság is örökre szól, mondta mosolyogva a kedves ügyfélszolgálatos hölgy. Még díszcsomagolást is ígértek hozzá és persze a köves, kristályos változatokat, hogy még szebbé varázsolják a kezét és a napját az ifjú hölgynek, aki meg lesz ajándékozva. A barátom teljesen le volt döbbenve a látványtól és mivel a bőség zavarával küzdött, nehezen tudott választani, de szerencsére ebben is kapott segítséget. Boldogan vitte a gyűrűket barátnőjének és alig várta, hogy át tudja adni. Kicsit izgult, hogy hogyan mondja el, hogy ezek nem aranyból vannak, de azt gondolta, hogy majd megoldódik ez a része is a dolognak valahogy, kár ezen előre idegeskedni. Hiszen akárhányszor kinyitotta a díszdobozt, hogy ellenőrizze az ajándékát, mindig gyönyörű, csillogó gyűrűk köszöntek vissza neki.

Eljött a nagy nap

Aztán eljött a nagy nap, a leánykérés napja. A barátom korán kelt és a tükör előtt gyakorolta, hogy mit is fog majd mondani, mielőtt a nemesacél gyűrűket átnyújtja kedvesének. Nem tudta, csak kérje meg a kezét és utána fedje fel a valóságot, mármint a gyűrű eredetéről? Vagy először mesélje el, hogy ezek bizony nem igazi arany gyűrűk, de majd ki lesznek cserélve, ha úgy alakulnak a dolgok. Hiszen annyira szépek, biztosan fognak tetszeni a barátnőjének, de vajon nem haragszik meg, hogy acélból vannak? Bár lehet, hogy ő már hallott a nemesacélról, csak én vagyok ilyen tájékozatlan gondolta a barátom. Aztán nem morfondírozott tovább, felvette az ünnepi arcát, zsebre vágta a dobozkát és elindult, hogy megtegye élete legnagyobb dolgát, feleségül kérje szíve választottját.

Eddig tartott barátom elbeszélése, kicsit csalódottan néztem rá, hiszen annyira szerettem volna hallani a részleteket. Immáron 20 éve voltak házasok a feleségével és tudom nagy boldogságban és egyetértésben telt az életük, ezért is voltam kíváncsi a részletekre, de elhallgatott ennél a résznél mindig és nevetve mondta, találjátok ki mi történt, hogy történt? Ekkor lépett be az ajtón a felesége, nevetve, vidáman, ahogy mindig csinált, ha a férjét megpillantotta. A kezét a karjára tette és úgy kérdezte, milyen napod volt? S mit gondoltok mi csillogott a gyűrűs ujján? Bizony-bizony az a bizonyos nemesacél gyűrű, amivel megpecsételték a boldogságukat anno, sok-sok évvel ezelőtt.

Később megtudtam, hogy sikoltozva mondott „igent”, és azóta sem vette le a gyűrűt, ami pedig ugyanolyan szépen csillogott ma is, mint azon a húsz évvel ezelőtti napon és csak hónapok múlva került szóba, hogy miből is van tulajdonképpen!

Barátom szerint a felesége azt állítja, sokkal szebb mintha aranyból lenne, és azóta boldognak érzi minden napját! Lehet, hogy a gyűrű hozott neki szerencsét?

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy kövess minket  a Facebook-on és a YouTube csatornánkon.