Blog

Az ékszerek királynője az ezüst fülbevaló lehetne

Gina az ékszercsodák specialistája
2022.08.01 16:16
Az ékszerek királynője az ezüst fülbevaló lehetne

Amikor meghalljuk ezt a szót, hogy ezüst, a legtöbb embernek az ékszerek jutnak az eszébe, hiszen a fehéren vagy szürkésen csillogó finom ékszerek egyik legkedveltebb alapanyaga az ezüst. Bár ebből a nemesfémből sok más eszköz is készül, mégis az ékszerek által lett a legelterjedtebb a világon.

Amikor meghalljuk ezt a szót, hogy ezüst, a legtöbb embernek az ékszerek jutnak az eszébe, hiszen a fehéren vagy szürkésen csillogó finom ékszerek egyik legkedveltebb alapanyaga az ezüst. Bár ebből a nemesfémből sok más eszköz is készül, mégis az ékszerek által lett a legelterjedtebb a világon.

Ha vesszük például a fülbevalókat, az ezüst fülbevaló nagyon népszerű. Régen fülbevalót az emberek csak kivételes alkalmakkor viseltek. Manapság a legtöbb nő mindennapjainak nélkülözhetetlen kiegészítője. Felvesszük munkába, különféle ünnepi alkalmakra, sportoláshoz és otthon is szívesen viseljük. Sokszor még az éjszakai alváskor sem válunk meg tőle.

Elmondhatjuk, hogy az ezüst fülbevalók a részünkké váltak és minél több található meg belőlük az ékszeres dobozunkban, annál elégedettebbek vagyunk. Akárcsak a többi ékszer, a fülbevalók is a természetes szépséget, a nőiességet fejezik ki sokunk számára.

Kalandozz az ezüst csodák között!

Az ezüst évszázadok óta nem megy ki a divatból

Így természetesen a fülbevalók közül is a legmodernebbek legelterjedtebbek és valószínűleg a legelérhetőbbek az ezüstből készültek. Nem csak mutatósak, de időtállóak, a széles választék mögött a tervezők kreativitása, eredetisége és fantáziája is megmutatkozik.

Érdemes olyan kereskedőnél vásárolni, akinél a felhozatal megtekinthető, de ugyanakkor az ékszerárus tanácsokkal is segíti a választást, ha esetleg bizonytalanok vagy tájékozatlanok lennénk ezen a területen.

Mai világunkban erre egyik legmegfelelőbb hely az internet világa, ahol a jól felkészült webáruházak számtalan lehetőséget kínálnak nekünk. Ugyanakkor leírásokkal és személyes kommunikációval is segítik a vásárlásunkat.

Ezeknek az ékszereknek az értékét nagyban befolyásolja, hogy milyen drágakövekkel vagy gyöngyökkel vannak kirakva.

Egyik legnépszerűbb és legtrendibb fülbevaló napjainkban a Swarovski kristályos fülbevaló, mely utánozhatatlan eleganciát kölcsönöz viselőjének.

Számtalan variáció megtalálható belőlük, kedvünkre válogathatunk, ha emellett tesszük le a voksot, amit persze biztosan nem fogunk megbánni.

A fülbevalók különböző kapcsokkal illetve zárszerkezetekkel vannak ellátva, bármilyen alapanyagból is készültek. Ezek azonban általában nem befolyásolják az árukat, viszont érdemes ezt is figyelembe venni.

Lehet függő, karika, beszúrós vagy csíptetős, rajtunk múlik, hogy kiválasszuk a számunkra legtetszetősebbet és legpraktikusabbat is, attól függően, hogy mikor és hol szeretnénk viselni az ékszert.

Kalandozz az ezüst csodák között!

Miért ezüst ékszert viseljek?

Számtalan indokot felsorolhatnánk erre a kérdésre válaszolva, hogy az ezüst ékszer gyönyörű, hogy az ára elérhető. De talán azt kevesen tudják, hogy egészségügyi jelentősége is van az ezüstből készült ékszerek viselésének.

Az ezüst, jelentős egészségügyi előnyökkel bíró fém, melyet már évszázadokkal ezelőtt felismertek és használtak is számtalan kultúrában. Bizonyítottan fontos szerepet játszik a fertőzések elleni küzdelemben, erőteljes antimikrobális hatóanyaga következtében, influenza, megfázás megelőzésében és a sebgyógyításban is. Segítheti a belső hőszabályozást és keringést is.

Sokan használják az energia szintjük növelésére és hangulati egyensúlyuk szabályozására, ami nem meglepő. Hiszen az ezüst természetes tulajdonságai által ellensúlyozhatja az elektromos zavarokat, segítheti a tisztaság és immunitás fenntartását.

A történelem folyamán hosszú „előélettel” rendelkezik ez a nem mindennapi, különleges fém, hiszen antibiotikumként is használták a viselői.

Vannak, akik manapság az ezüst ékszerek helyett ezüstözött alvásmaszkot viselnek, hogy éjszakai pihenésüket javítsák. Sőt ezüstözött kesztyűk is léteznek már, amit a számítógépen való munkához használhatunk, annak érdekében, hogy megzavarjuk a technológiából származó elektronikus jelek átvitelét a testünkbe.

De természetesen az ezüst mégis a leginkább arra való, hogy díszítse ékszerként a testünket, akár nyakláncról, akár gyűrűről, akár fülbevalóról van szó.

Kalandozz az ezüst csodák között!

Milyen követ válasszak az ezüst fülbevalóhoz?

Ha köves fülbevaló az, ami tetszik nekünk, akkor kicsit hatékonyabb koordinációra van szükségünk a kiválasztásnál.

Például ha a piros színt kedveljük, akkor a rubinok egészen drámai hatással bírhatnak egy ilyen fülbevaló részeként

Lila színnél az ametiszt a legideálisabb választás mondjuk.

De mindenképpen a kövek ezüstös színű árnyalatait érdemes kiválasztani, hogy a legjobb kiegészítői legyenek ennek az ékszernek.

Nagy előny az ilyen alapanyagból készült fülbevalók köveinek kiválasztásánál, hogy sokkal költséghatékonyabb, mint egy fehér arany foglalatban lévőé, de a hatás hasonlóan magával ragadó ebben az esetben is.

Milyen kiegészítőkkel tudjuk viselni ezüst fülbevalóinkat?

Arra vonatkozólag nem létezik szabály, hogy mit viselhetünk, vagy mit nem viselhetünk együtt az ezüst ékszereinkkel, mondjuk a fülbevalóinkkal. Sokan talán úgy vélik, hogy a hajszín vagy a bőrszín meghatározó lehet, egyes hölgyeknek talán jobban áll az ezüst, de ez megítélés kérdése. Ahogy a mondás is tartja, ízlések és pofonok különbözőek.

Hiszen ha valakinek sápadtabb a bőre vagy világosabb a haja, akkor is találhat az egyéniségéhez megfelelő ékszert, itt megint a hozzáértő tanácsadás fontosságára hívnánk fel a figyelmet.

Különös vonatkozik ez az urakra, akik ha női ismerőseiket, családtagjaikat szeretnék meglepni egy ilyen nem mindennapi ékszerrel, bizony érdemes tanácsot, segítséget kérniük.

Manapság már nem csak a hölgyeknek, hanem a kis hölgyeknek is számtalan lehetőség áll rendelkezésükre, hogy női mivoltukat hangsúlyozni tudják. Hiszen egy kislánynak annál nagyobb örömet szerezni, mint fülbevalót ajándékozni, biztosan nem tudunk.

Na és persze ha már „lúd, legyen kövér!” Ehhez az ékszerhez legjobban illik egy ezüst nyaklánc, ezüst karkötő, sőt az öltözködésben is dominálhat ez a szín, akár cipőről, vagy éppen táskáról legyen szó.

Persze más anyagokkal is lehet bátran kombinálni, a természetes anyagok, ásványok és szinte bármi jól mutat az ezüsttel együtt.

Színek terén a feketére szokták mondani, hogy mindenhez megy, mindenhez jól áll. Nos, ehhez hasonlóan a fémek között ezt a szerepet az ezüst tölti be.

Kínában az ezüstöt egy időben a legértékesebb fémnek tartották, ezért is nevezték a Tejutat „Ezüst folyónak”

Az egyiptomi mítoszok szerint Ré napisten csontjai is ezüstből voltak és persze még sorolhatnánk az ezüsthöz fűződő mítoszokat, legendákat.

Mindent összevetve elmondhatjuk, hogy az ezüst ékszerek, s így persze a fülbevaló is, mindig divatos lesz. Olyan nemesfém ez, aminek a divatban való felhasználása határtalan. Mindig jelen volt, jelen van és jelen lesz mindenapjainkban, hiszen viselésük minden alkalomra csodálatosak.

Régen úgy tartották, hogy az arany a királyok az ezüst a királynők színe, az biztos, hogy ezzel a színnel nem foghatunk mellé.

A legegyszerűbb hétköznapi viseletünket is ünnepivé teheti egy jól megválasztott ezüst ékszer. Ha kicsit drasztikusan fejeznénk ki magunkat, azt mondhatnánk, hogy kiűzni sem lehetne a szépségiparból, de persze senki sem akarja ezt tenni vele.

Ahogy már előbb is említettük, az ezüst fülbevaló lehetne az ékszerek királynője, ha éppen választásra kerülne a sor. Eleganciájával, sokszínűségével és maradandó értékével méltán vívhatná ki ez a helyet az ékszerek világában.

Reméljük, hogy mindenki megtapasztalja egyszer, mit is jelent ezüst ékszereket viselni, mert ugye a „puding próbája az evés”, ezt a feelinget senki ne hagyja ki!

Kalandozz az ezüst csodák között!


Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy kövess minket  a Facebook-on és a YouTube csatornánkon.