Blog

Hogyan válaszd ki a megfelelő méretű gyűrűt?

Gina az ékszercsodák specialistája
2022.11.10 10:00
Hogyan válaszd ki a megfelelő méretű gyűrűt?

Gyűrű vásárlásakor kardinális kérdés, hogy milyen méret lenne a legjobb, és sokszor tanácstalanul nézzük a webshopokban található méreteket. Azonban most hoztunk néhány tippet, amely segítségével egyszerűen és gyorsan megállapíthatod, milyen méretű gyűrűt válassz! 

Mérőszalagos módszer

Ha nem sürgős az ékszer vásárlása, akkor már léteznek a piacon olyan professzionális mérőszalagok, amelyek övként ölelik körbe az ujjakat, és segítségével könnyen meg lehet határozni a gyűrűméretünket. Csak húzd fel az ujjadra, húzd meg kényelmesen szorosra, és olvasd le a nyíllal jelölt számot.

A papírcsíkos módszer

Ez egy rendkívül egyszerű és gyorsan kivitelezhető módszer, mindössze egy papírcsíkra lesz szükséged! Ennek segítségével mérd meg az éppen viselt gyűrűd belső kerületét. Például, ha a belső kerület 53 mm, akkor a te méreted 53-as.

A vonalzós módszer

Ez a módszer egy kicsit bonyolult lehet első olvasatra, de ne aggódj, ezt is egyszerűen elvégezheted! Egy vonalzóval mérd le a kedvenc gyűrűd belső átmérőjét, és a nagyságát mm-ben szorozd meg a Pí értékével. Például, ha a belső átmérő 17 mm, akkor a te méreted így kaphatod meg: 17 mm x 3,14159 = 53,40. Ugye nem is olyan nehéz?

Ha megvan a méret, akkor indulhat is a keresgélés a Czárékszer.hu csodálatos gyémánt arany és káprázatos kristályköves gyűrűi között! Azonban, ha a kiszemelt gyűrű nincs az adott méretben, akkor válassz eggyel nagyobbat, hiszen ennek a méretnek is megfelelőnek kell lennie.